Litt om meg og litt av hvert


Jeg kommer fra en liten gård i Trøndelag hvor jeg vokste opp i et godt hjem med mange mennesker og dyr rundt meg. Søskenflokken var stor, sju stykker, derav tre par tvillinger. Jeg og tvillingbroren min ble født i 1950. 16 måneder senere kom det et par tvillinggutter, tredje året kom femtemann, en gutt, og så i 1956 ble tvillingjentene født. Det var nok å gjøre både ute og inne. Tungvint var det også, ikke vaskemaskin og heller ikke innlagt vann de første årene. Det var mye slit og tunge tak for våre foreldre, men klaget gjorde de aldri, og alltid hadde de tid for oss barna.

Vi hadde både hest, kuer, høner og griser og vi dyrket poteter og grønnsaker. Nå er det mange år siden gården ble revet. Der det før var åker og eng og kyrne gikk og beitet, ligger det nå boligblokker. Mine foreldre er borte for mange år siden. De døde fra oss så alt for tidlig. Min mor ble bare 52 år, og min far ble 73 år. Jeg giftet meg i 1972 og flyttet året etter. Alle mine søsken bor fremdeles i Trøndelag, men vi har heldigvis veldig god kontakt alle sammen.

For snart et år siden mistet jeg min kjære tvillingbror, han døde 13. november 2014 bare 64 år gammel. Savner ham utrolig!!

Nå er jeg bosatt på Østlandet. Jeg har 3 voksne barn og fire herlige barnebarn! Jeg er mormor til to gutter og farmor til to jenter. Det er så utrolig flott og fantastisk å få oppleve å bli besteforeldre, og jeg er så stolt og glad og takknemlig for at de er friske og velskapte!

Vi bodde noen år på Andenes også og har fått oppleve den flotte nord-norske naturen, midnattssola, og lange, lyse dager og netter. Har også bodd noen år i England, og hatt et lite opphold i USA, men nå har vi som sagt slått oss til ro her på Østlandet hvor vi trives godt.


Barndomshjemmet mittMine hobbyer og interesser

Rosemaling er vel den hobbyen jeg har drevet lengst med. Jeg begynte å rosemale i januar 1984... dessverre har jeg måttet legge malingen på hylla etter å ha drevet med rosemaling i noen og tjue år!
En hobby som betyr mye for meg nå er fotografering! Den interessen ble vakt da jeg fikk mitt første lille digitalkamera for noen år siden, rundt 2005. Det var et Canon Ixus V. Nå har jeg et Canon Powershot G 10. Jeg trives veldig godt når jeg kan ta med meg kameraet ut i naturen... naturen gir meg glede, inspirasjon og mange gode opplevelser - og jeg synes det er trivelig å kunne dele med andre litt av alt det fine jeg opplever på mine små turer rundt omkring!

Jeg har også prøvd meg litt på å male bilder, liker best å male landskap.

Jeg er glad i å lese, er spesielt glad i dikt, og jeg tar vare på små dikt og rim som jeg finner rundt omkring i blader og aviser.
Jeg liker også å lese bøker, er veldig glad i Trygve Gulbranssen. "Og bakom synger skogene", "Det blåser fra dauingfjell" og "Ingen vei går utenom".
Anne Karin Elstad er også en forfatter jeg setter veldig stor pris på, har lest mestepaten av det hun har skrevet.

Jeg er glad i å bake og på oppskriftsidene mine finner dere oppskrifter på noe av det jeg pleier å bake.

Musikk er viktig for meg.. noen artister jeg veldig gjerne lytter til...Johnny Cash, Bruce Springsteen, Dire Straits, Karel Gott, Drafi Deutcher, Ludwig Hirsch, Henning Kvitnes, Jonas Fjeld..!


Her er noen av bildene jeg har maltLitt fra det høye nord

Nord-Norge ligger mitt hjerte nær med sin flotte og spennende natur. Mannen min kommer fra Pasvikdalen i Øst-Finnmark og der har vi tilbragt mange av våre ferier, spesielt når barna var små. Da pakket vi ofte sekken, fiskestanga og teltet og dro på tur inn i nasjonalparken. Kanoen hadde vi med slik at vi lett kom oss langt inn i ødemarka. Det kunne gå flere dager uten at vi møtte på andre mennesker.
Her er mange fine fiskevann og store multemyrer. Lyset og midnattsola er helt fantastisk, og det er utrolig deilig å sette seg ned ved leirbålet om kvelden, lytte til stillheten og bare nyte det hele. Hundene trives også, men er litt på vakt. De hører nok flere lyder enn vi gjør. Bjørn finnes det også i disse traktene, men vi har aldri opplevd å møte på bamsen, bare kjent spenningen ved å vite at vi ferdes i bjørneterreng.Sør-Varangersangen

Høyest opp mot nord hvor landet sør seg svinger,
der Varangerfjorden bred går inn mot vest
ligger der ei bygd hvis navn så liflig klinger.
Det er Sør-Varanger som meg huer mest.

Her er gård og grend med eng og grønne lier,
her er vann i vann i speil mot mo og myr.
Skoger, fosser, fjell og mosegrodde stier,
midnattssol og vinterprakt og eventyr.

Så du Neidens li og Jarfjords ville lunder.
Grensens brede dal i mellom fjell og ur.
Var du en gang gjest i Pasvikdals vidunder,
siden er du fanget i en skjønn natur.

Lydde du til sang av malmens tunge klanger,
sprang du om som barn ved Bøkfjords våg og vang.
Har en vugge her deg sunget sine sanger,
da er du et barn i Sør-Varangers fang.

Hill deg, bygd i nord, prinsesse i ditt rike.
Nordens hjem og egn med Syden i sin prakt!
Fikk deg en gang kjær og ser ei så din like,
lever siden bundet av din trolldomsmakt.


Tilbake
Back

Oppdatert 28.februar 2012